torsdag 31. desember 2009

Lydighetstrening med Bayla, Kirsti og Teo


I jula har vi kost oss med snø og masse minusgrader. Nå som Ronja har levert inn sin film-oppgave, får Bayla mer oppmerksomhet. Har fått trent lydighet to ganger i romjula, og Bayla har masse energi som vanlig. Kirsti har hjulpet meg med å holde Bayla for meg for å trene innganger med apportbukk, og innkalling med stå. I tillegg har vi trent på kjegla.
Status nå:
-Har baklengskjedet kjegla på nytt. Plan: Kjøre hele øvelsen flere ganger for å se hvor stabil kjeden er nå.
-Har Baklengskjedet apport kl 2, minus start fra utgangsstilling. Bayla har bra tempo både ut og inn. Plan: Få med starten i utg.still. i kjeden. Kvalitetssikre hold fast enda mer, med hjelp av omvendt lokking.
-Har trent på det som "mangler" på denne øvelsen. Bayla stopper raskt før- og på midten av avstanden mellom oss, men dersom hun må galoppere lenger enn til midten, stopper hun gjerne i en frivillig stå. Testefasen er med andre ord ikke over. Plan: Trene noen strake innkallinger innimellom, variere mer sted, og hvor på strekket jeg sier stå, avbryte dersom det kommer en frivillig stå, og være nøye på å aldri kommandere dersom hun allerede har bremset tempoet.

Ellers må vi trene alle de andre øvelsene til klasse 2. Var morro å komme skikkelig i gang med Bayla igjen!

Takk for hjelpa, Kirsti og Teo! Her er et bilde av dere fra i sommer!

1 kommentar:

Charlotte sa...

hei snupp!!

Jeg skal delta på 2 kurs med Maria Hagstrøm denne vinteren, samt en runderingsleir i Sverige til sommeren, håper å bli observatør på feltsøkkurs med Maria i juli også. Så trenger å kunne trene med deg altså....:-) Si ifra om det noen helger som passer etterhvert, jeg kommer gjerne til Notodden! Jan-Sigurd får seg valp i februar, så han blir nok med han også!Håper alt er bra med dere!!