fredag 26. desember 2008

God jul i stua!


Liten oppsummering av uka:

Bortsett fra å ha hatt en meget hyggelig jul med familie og gamle venner, var høydepunktet denne uka runderingstreningen hele helga. Bayla og jeg tar en tur til Hønefoss nå til søndagen også, og vi gleder oss!

Vi har fulgt treningsplanen fra forrige uke ganske greit. Har trent ruta, hopp over hinder kl.2, apport og stå under innkalling. Har ikke fått trent sakte marsj, og ligg med skjult fører denne uka. Derfor blir planen for førstkommende uke: Hovedfokus på oppfriskning av fri ved foten, ulike vinkler og tempo, hold fast med bakpartskontroll, og ligg med skjult fører. Pluss rundering på søndag. I runderingstreningen, skal vi trekke figurantene helt ut på 50 m., slik at Bayla må springe en del av veien ut uten å se figuranten, og deretter skjule figurantene slik at hun må benytte luktesansen. Jeg er ganske sikker på at dette skal gå bra nå. Vi må uansett gjøre et forsøk, så får vi evaluere fortløpende på søndag.


I dag var vi på pilketur med gamle venner med flatcoated retriever. Vi øvde litt innkalling med omvendt lokking for både han og Bayla. Brukte godbiter, stemme og kroppsspråk som forstyrrelser. Oppdaget at Bayla også kan trenge litt trening på dette nå. Hun har liksom alltid kommet når jeg roper, uansett, så er ikke så drilla på dette med omvendt lokking i innkallingstreningen... Dette har det vært mer naturlig å trene med engelsk-setteren... Har bestemt meg for å bli god på å trene akkurat denne adferden, fordi det er noe alle "vanlige" hundeeiere kunne trenge å få tips om. En god innkalling er vel kanskje det viktigste vi kan lære hundene våre, fordi de da kan få så mye større frihet... Så får kaste meg over enhver som gidder å trene litt med oss, og se hvor vanskelige forstyrrelser vi kan få hunden til å overse...

Ingen kommentarer: